Er du evigt træt skal du måske se på dine vaner i dagligdagen og i arbejdslivet.

13 bud på hvorfor du altid er træt

Der kan være mange årsager til, at man føler sig evigt træt. Altså selvfølgelig udover, at man sover for lidt.

 

En række eksperter peger her på 13 dårlige vaner, der kan tappe én for energi uden at man tænker over det:

Du arbejder i ferien

Hvis du hører til typen, der tjekker e-mailen og mobiltelefonen selvom du faktisk er på ferie og skulle have haft fokus på familien og på afslapning, så risikerer du at brænde helt ud. At være offline og at tillade sig selv at ’trække stikket’ fuldstændig er rigtig godt for både krop og sjæl. Når du virkelig holder en pause, kommer du også retur til arbejdet i en ny, mere kreativ, produktiv og effektiv udgave. Det kan bestemt betale sig – både for dig og din chef, at du passer på dig selv på denne måde.

Du drikker et godnat-glas

Amerikanerne kalder det en ’nightcap’, vi andre har vist ikke et ord for det – men til gengæld er det meget udbredt at tage et glas vin eller en drink inden sengetid. Og umiddelbart er det også en rigtig skøn ting og en god måde at slappe af på. Men eksperterne advarer om, at det faktisk giver bagslag at indtage alkohol inden man skal sove, fordi det ødelægger den dybe søvn ved at forstyrre kroppens produktion af adrenalin. Det er også årsagen til, at mange har en tendens til at vågne op midt om natten, når de har drukket meget alkohol om aftenen. Dr. Allen Towfigh, medicinsk direktør ved New Yourk Neurology & Sleep Medicine i New York, anbefaler at stoppe med at drikke 3 til 4 timer før sengetid.

Du dropper træningen

Når man er træt, er det fristende at springe motionen over. Men faktisk giver fysisk træning energi. En undersøgelse foretaget af University of Georgia viser, at når mennesker, der har et stillesiddende dagligliv men ellers er sunde, begyndte at træne let tre gange om ugen i så lidt som 20 minutter, rapporterede de, at de følte sig mindre trætte og mere energiske efter 6 uger. Jævnlig træning giver styrke og udholdenhed, sørger for hjertesundhed og tilfører ilt og næring til kroppen.

Og husk – bare en rask gåtur kan gøre forskel.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?