Kvinder får færre orgasmer med engangsknald

 

Det er sværere for kvinder at opnå seksuel tilfredsstillelse ved tilfældig sex end når de er i forpligtende parforhold.

Ny forskning, hvor man har undersøgt 600 studerendes evne til at få orgasme, har vist, at kvinderne havde dobbelt så stor chance for at komme ved hjælp af oral sex, når de var i et forpligtende parforhold til sammenligning med når de var i seng med en mere tilfældig person.

De seneste resultater er offentliggjort på det årlige møde for International Academy of Sex Research og det årlige konvent for Psychological Science.

Ved en tidligere femårig undersøgelse af 24,000 studerende på 21 uddannelsesinstitutioner, fandt forskerne, at 40 procent af kvinderne fik orgasme i forbindelse med deres seneste løse seksuelle oplevelse, mens det var tilfældet for 80 procent af mændene. Til sammenligning fik 75 procent af kvinderne, der var i et fast forhold, orgasme sidste gang de var i seng med deres partner.

 

Kvinderne er mindre frie

Ifølge forskerne er det interessante resultater, da moderne kvinder ofte er ligeså interesserede i tilfældige seksuelle forhold som mænd er.

”Vi tror, at man øver sig sammen med en fast partner, hvilket giver større succes med hensyn til orgasmer, og så mener vi også, at mændene er mere opmærksomme, når de er i et parforhold,” siger forsker i sociologi Paula England fra New York University.

Hun har også i tidligere forskning dokumenteret, at unge mænd er mindre fokuserede på, at kvinderne skal have glæde af samværet, når det drejer sig om tilfældig dating. Desuden føler kvinder sig ikke så frie til at sige, hvad de kan lide og hvad deres behov er, mener Paula England. Måske handler det også om, at kvinder stadig ikke føler, det er i orden, at de kaster sig ud i tilfældig sex, siger forskeren.

Sammenhængen kan også være, at det kvinder får ved et tilfældigt samleje, kan være meget langt væk fra det, der skal til for at de opnår orgasme. Ifølge en analyse af 32 undersøgelser gælder det for ca. hver fjerde kvinde, at hun kan få orgasme bare ved samleje. En anden tredjedel får sjældent eller aldrig orgasme ved samleje. Så der skal åbenbart mere til i mange tilfælde.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.