Kys er ikke bare en seksuel optakt, men viser hengivenhed og sikrer at I bevarer intimiteten

Derfor er det vigtigt at kysse

 

Kysset er ikke bare et meget intimt kæleri eller optakt til sex - det fungerer også som en screening af potentielle partnere.

Når to mennesker kysser udveksler de ikke bare spyt, men kommer så tæt på hinanden, at de også udveksler biologiske signaler om kompabilitet, genetiske styrker og helbred, mener bitiske forskere.

"Kys ses også hos vores nærmeste slægtninge i dyreverdene, hos chimpanser og bonoboer, men det er langt mindre intenst og mindre almindeligt," siger psykologen Rafael Wlodarski fra Oxford University, der har lavet en undersøgelse af kyssets betydning ved at spørge 900 mennesker.

"Kys i menneskelige seksuelle relationer er utrolig udbredt i forskellige former på tværs af næsten alle samfund og kultur. Men alligevel er vi stadig ikke helt sikre på hvad formålet er."

Undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior, viser, at kvinder bedømmer kysset som meget mere vigtigt for et forhold end mænd gør.

Mænd og kvinder, der opfatter sig selv som attraktive, eller som oftere havde korte forhold og datede mest, opfattede også kysset som vigtigere.

Kræsne

Tidligere undersøgelser har vist, at kvinder har tendens til at være mere selektive end mænd, når de skal vælge en partner.

Både mænd og kvinder, der er mere attraktive, eller har mange tilfældige partnere, er også kendt for at være ekstra kræsne, når de søger et langsigtet forhold.

Da begge grupper ifølge undersøgelsen også vurderer kys højt, antyder det at kys kan hjælpe med at vurdere partnere.

Forskerne konstaterede også, at betydningen af kys ændrer sig alt efter om folk er i lange eller korte forhold. Især opfattede kvinder kys som vigtigt i lange forhold, hvilket tyder på, at kys også spiller en vigtig rolle for hengivenhed og kærlighed hos etablerede par.

I langvarige parforhold, hvor det er vigtigt at bevare et intimt bånd, er kys vigtigt før sex og til tider ikke relateret til sex.

At kysse blev vurderet som et tegn på at forholdet er godt, mens det samme ikke gælder for sex. Men folks tilfredshed med mængden af både kys og sex stemte overens med deres bedømmelse af forholdet.

Tidligere forskning har også fundet, at kvinder i højere grad værdsætter aktiviteter, der styrker langsigtede relationer (fordi det kræver to forældre at opdrage et barn).

Så hvis du vil holde fast på din partner, så husk at kysse. 

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.