5 skridt til igen at dyrke god sex i ægteskabet

 

Har du et sexløst ægteskab, så har du mindst ét problem. Når der ikke mere er sex i parforholdet, så er der enten allerede et stort problem eller der vil komme det.

Så enkelt mener doktor og blogger Jennifer Landa at det kan siges. Og hun ved, hvad hun taler om. Ikke bare fordi hun har mange patienter, der har fortalt hende om deres problemer, men også fordi hun har oplevet det på egen krop.

Og hun siger det utvetydigt: Det handler om at have sex. 

Doktor Jennifer Landa har i 10 år fungeret som gynækolog og er nu medicinsk chef i en amerikansk organisation, der hjælper kvinder i overgangsalderen ligesom hun er ekspert i bioidentiske hormoner samt forebyggende medicin og ernæring. Hun er også forfatter til bogen ’The Sex Drive Solution for Women’.

Hun erkender, at der kan være vigtige årsager til, at et par i en overgang ikke har sex. Det kan være efter en fødsel, hvis en af parterne tager sig af en gammel eller syg forælder, det kan være at jobbet helt akut stresser voldsomt eller det kan være, at en af ægtefællerne har fået en alvorlig diagnose eller på anden måde er hevet helt ud af den daglige rutine.

Jennifer Landa understreger, at det er helt normalt og forventeligt, hvis man ikke har overskud til sex under disse omstændigheder. Men hvis manglen på sex bliver en permanent tilstand, og man opdager, at man selv leder efter undskyldninger for ikke at have sex, så er det på tide af skabe ændringer.

Ubalance i hormonerne

Man bliver med andre ord nødt til at se problemet i øjnene, hvis ikke man vil risikere at ødelægge sit ægteskab. Hvis man ikke forholder sig til psykiske, fysiske eller måske medicinske årsager til problemet, bliver et sexløst ægteskab tegn på, at nogle større problemer er under opsejling.

Jennifer Landa siger, at hun hver dag møder kvinder i hormonbehandling, som ikke har sex med deres mænd og som desperat søger svar på deres manglende sexlyst. Først gennemfører hun en hel masse hormontests og ofte finder hun ud af, at kvinderne har en ubalance i hormonerne og at det er årsag til deres manglende lyst til sex.

”Men selv når vi får fikset det, har nogle af dem stadig ikke lyst til deres mænd. Når jeg dykker dybere ned i tingene, indrømmer de til sidst, at de er ulykkelige og utilfredse med deres parforhold,” skriver hun i sin blog.

Læs Jennifer Landas 5 råd på næste side

  • 1
  • 2
Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?

Kvinder bedre til at vurdere andres følelser

Kvinder bruger flere områder af hjernen til at identificere andres mentale tilstand end mænd og det er vigtigt at tage højde for i behandling af psykiske problemer.

Sådan er jeg sluppet af med min daglige migræne

Ved at ændre kosten, så den indeholder mindre tyramin, er det lykkedes Helle Torpegaard at undgå sine daglige migræneanfald, så hun i dag kun sjældent rammes af de ulidelige smerter. Nu har hun skrevet en bog med titlen Migrænekuren.

Middelhavskost reducerer din risiko for slagtilfælde

Middelhavskost med mere fisk, frugt og nødder, grøntsager og bønner samt mindre kød og mælk reducerer risikoen for slagtilfælde hos kvinder over 40 år, men ikke hos mænd.

Ændring af spisetider kan slanke dig

Mindre ændringer i hvornår du spiser morgenmad og aftensmad kan reducere dit kropsfedt, men det kan være svært for de fleste.

Derfor skal du tabe dig inden det er for sent

Hvis du vil tabe dig, så skal du ikke vente til du er gået på pension, for så risikerer du både tidligere død og hoftebrud.

Træning påvirker ikke starten på overgangsalderen

Håbet om at meget motion og hård fysisk træning kan udsætte risikoen for tidlig overgangsalder, bliver afvist i en ny undersøgelse af over 100.000 kvinder.

Midaldrende kvinder falder meget oftere

Kvinder har allerede fra 40 års-alderen en markant øget risiko for at falde og dermed risiko for hoftebrud og hjernerystelse.

Små gåture øger blodtilførslen til hjernen

Sidder du dagligt ned i mange timer i træk, så øger det din risiko for demens og kognitive problemer. Men rejser du dig op og går små ture på kontoret, så hjælper det.