Skip to main content

Kvinde stresset på arbejde

Glem indbakken og undgå stress

{snippet modul199}
 
{module 187}

Føler du dig stresset? Så skulle du måske kontrollere dine e-mails lidt sjældnere end du garanteret gør.

Hvis du kan nøjes med at tjekke mails tre gange om dagen, vil du nemlig blive mærkbart mindre stresset.

Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget blandt 124 voksne, der var henholdsvis studerende, finansanalytikere, læger og andre.

De blev inddelt i to grupper. I den første uge tjekkede den ene gruppe deres e-mails kun tre gange om dagen, mens den anden gruppe tjekkede deres e-mails, når det passede dem. Efter en uge skiftede de to grupper adfærd.

"Vores resultater viste, at folk følte sig mindre stressede, når de kontrollerede deres e-mail sjældnere," siger  Kostadin Kushlev, der er ph.d. kandidat i psykologi ved University of British Columbia i Canada.

Svært at ændre adfærd

Det var imidlertid ikke så let, som man skulle tro for deltagerne at ændre deres email-vaner.

"De fleste deltagere fandt det ganske vanskeligt kun at kontrollere deres e-mails et par gange om dagen,« siger Kushlev.

"Det var slående, at deltagerne havde svært ved at modstå fristelsen til at tjekke e-mails, selv om de dermed kunne mindske deres stressniveau,” siger han.

Virksomheder og andre organisationer kan hjælpe deres ansatte med at reducere stress ved at foreslå, at de tjekker deres e-mails i bidder i stedet for konstant at være i kontrol og reagere på meddelelser,” siger Kushlev.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Computers in Human Behavior.