Skip to main content

5 tips til at stresse af

{snippet modul199}
 
{module 187}

Vi kender det sikkert alle. Når man er rigtig stresset, kan man føle, at hjertet er ved at løbe løbsk, og selv om der ikke er påvist en tæt forbindelse mellem stress og hjertesygdomme, så er der flere eksperter, der mener, at stress kan udløse en form for betændelse, som igen kan føre til hjertesygdomme.

"Stress kan få nogle mennesker til at handle på måder, der øger deres risiko for hjertesygdomme," siger dr. Bhatt, der er direktør for hjertecentret på Brigham and Women’s Hospital.

Når man er stresset, er det ofte lettest at kaste sig over usund mad, og man orker ikke at dyrke motion, hvis man overhovedet har tid til det. Der ryger måske også noget ekstra alkohol indenbords, og hvis man ryger, bliver der sikkert også tændt nogle flere smøger.

Få at få stressniveauet ned foreslår dr. Bhatt:

1. Vær positiv

Latter har vist sig at give lavere niveauer af stresshormoner, mindske betændelse i arterierne og øge det "gode" HDL-kolesterol.

2. Mediter

Når man mediterer og fokuserer tanker og vejrtrækning, mindsker det risikoen for forhøjet blodtryk. Meditation kan også erstattes af yoga og bøn. Det vigtigste er, at man slapper af i både sind og krop.

3. Vær fysisk aktiv

Hver gang du er fysisk aktiv, frigør din krop endorfiner. De får stressen til at forsvinde og får også blodtrykket ned. Det styrker hjertemusklen og hjælper dig med at opretholde en sund vægt.

4. Træk stikket ud

Undgå e-mails og tv-nyheder. Tag dig tid hver dag til at flygte fra verden om det så bare er 10 eller 15 minutter.

5. Tag toppen af din stress

Tag et varmt bad, lyt til musik eller kast dig over din hobby, så du får en pause fra det virkelige liv.