Skip to main content
Skriv din mening om sexisme istedet for at brænde inde med den.

Brok dig på Twitter over sexisme

{snippet start}

Føler du nogle gange at du ikke kan brokke dig over sexistiske holdninger, billeder eller handlinger fordi du tænker, at det vil virke snerpet.

Istedet for at brænde inde med din irritation over sexisme, så skulle du måske prøve at tweete din mening om det du opfatter som sexistisk.

Ifølge en ny undersøgelse fra Wilfrid Laurier University i Canada giver det kvinder en større følelse af velbefindende - og en tilfredshed over at kunne gøre en forskel.

"Vi ved, kvinder kan blive hårdt ramt af erfaringer med sexisme og at reagere offentligt kan være stressende og risikabelt. I vores undersøgelse undersøgte vi om Twitter kan bruges til at reagere på sexisme offentlig uden negative virkninger for kvindernes velfærd," siger Dr. Mindi Foster, der har fået sin undersøgelse offentliggjort i British Journal of Social Psychology.

I alt blev 93 kvindelige studerende tilfældigt opdelt i tre grupper, hvoraf de to skulle tweete i en tre dages periode. Alle deltagere fik oplysninger i de tre dage om aktuelle emner omkring sexisme i politik, medier og universiteter, som de kunne tweete om. En gruppe var forpligtet til at tweete offentligt, en anden privat og den tredje gruppe skulle ikke tweete overhovedet. De fik ingen instrukser med hensyn til antallet eller indholdet af tweets, de skulle skrive.

Alle deltagere besvarede spørgeskemaer om humør og velvære efter at havde tweeted. Tweets blev også analyseret for sproglig og følelsesmæssigt indhold. De identificerede følelser var: vrede, utilfredshed, sarkasme, chok, overraskelse og sorg. Den mest almindelige kombination var overraskelse og utilfredshed.

"Har aldrig vidst, at der var så meget sexisme i politik! Det er så foruroligende! Chokeret og væmmes".

Analysen viste, at gruppen af kvinder, der tweetede offentligt viste følelser af øget velvære på den tredje dag. Ingen af de to andre grupper viste ændringer i deres velbefindende.

"Vi ved, at populære online kampagner som EverydaySexism har fået kvinder at tale ud og dele deres erfaringer. Denne undersøgelse viser imidlertid, at offentlige tweets også har potentiale til at forbedre kvinders velbefindende," siger Dr. Foster.