Skip to main content

Høje hæle gør mænd mere hjælpsomme

{snippet modul199}
 
{module 187}

Har du brug for hjælpende hånd fra en mand bør du først overveje fodtøjet, for høje hæle taler mere til mænds hjælpsomhed end flade sko.

Det viser i hvert fald en ny fransk undersøgelse, der har studeret effekten af en kvindes hælhøjde på mænds adfærd.

Undersøgelsen er baseret på studier i felten, hvor Nicolas Gueguen fra Université de Bretagne-Sud i Frankrig har observeret hvordan mænd var mere hjælpsomme over for kvinder i høje hæle end overfor kvinder i flade, fornuftige sko.

Undersøgelsen er offentliggjort i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior og er den første nogensinde, der har undersøgt, hvordan højden af en kvindes sko har indflydelse på, hvordan mænd opfører sig over for hende.

Forskning på tværs af forskellige kulturer har vist hvordan kvinders fysiske udseende som kropsstørrelse samt stil og tøjfarve påvirker mænds adfærd og opfattelse af dem. Selvom højhælede sko opfattes som mere sexede har kun een tidligere undersøgelse testet effekten af kvinders hælhøjde på mænds opfattelse.

Gueguen satte sig derfor for at teste hvordan forskellige sko påvirkede mænds hjælpsomhed. Han iagttog, hvad der skete, da en kvinde i flade sko på gaden bad folk om at gennemføre en undersøgelse, og om de var mere villige, da hun var iført høje hæle.

Han testede også om folks spontane trang til at hjælpe ændrede sig, når den samme kvinde - igen iført sko med forskellig hælhøjde - tabte en handske.

Kvinder ligeglade

Resultaterne viser, at mænds hjælpsomhed steg sammen med højden af hælene. Mens 41 procent af mænd gad hjælpe kvinder i flade sko, steg hjælpsomheden til 82 procent over for kvinder i høje hæle. Da hun var iført mellemhøje hæle var det 60 procent af mændene, der gad besvare hendes undersøgelse om madvaner.

Læs også: 5 ting kvinder skal lære om et lykkeligt ægteskab   

Mens 61 procent af mænd gad hjælpe en kvinde i flade sko med at samle hendes handske op, var det hele 93 procent, der hjalp kvinden i høje hæle

Til gengæld havde hælhøjden ingen indflydelse på andre kvinders vilje til at hjælpe i begge forsøg.

I et tredje eksperiment, konstaterede Gueguen, at mænd i en bar var hurtigere til at begynde at smalltalke med en kvinde iført hæle, end da hun var iført flade sko.

"Kvindeskos hælstørrelse har en stærk effekt på mænds adfærd," opsummerer Gueguen, der hævder, at resultaterne af disse undersøgelser endnu engang afslører hvordan mænd fokuserer på kvinders fysiske egenskaber, når de skal dømme og interagere med det modsatte køn.

Læs også:  5 trin til at genoplive sexlivet i parforholdet    

Han understreger at det kræver yderligere forskning at vurdere om mænds adfærd alene skyldes de høje hæle eller at de medfører en anderledes gangart. Han gætter på, at en del af forklaringen skyldes, at kvindelige modeller ofte bærer højhælede sko i medierne, hvilket får mænd til at knytte højhælede sko til en større seksuel interesse.