Skip to main content

Rygsmerter? Her er den bedste sexstilling for din mand

{snippet modul199}
 
{module 187}

Er jeres sexliv begrænset af rygproblemer, så er der faktisk visse stillinger, der er mere fornuftige end andre.

Ny forskning fra University of Waterloo har for første gang nogensinde med succes dokumenteret hvordan rygsøjlen bevæger sig under sex og fundet ud af hvorfor visse stillinger er bedre end andre, når det handler om at undgå rygsmerter.

"Alle læger har oplevet, at par spørger dem, hvordan de skal håndtere deres rygsmerter under og efter sex. Mange par lever uden sex, fordi det kan føre til måneder med smerter," siger professor Stuart McGill fra Waterloo Faculty Applied Health Sciences.

"Indtil nu har lægerne aldrig haft nogen videnskabeligt baserede resultater at give deres anbefalinger på."

Undersøgelsen kombinerede infrarøde og elektromagnetiske kameraer til at spore, hvordan 10 pars rygge bevægede sig under fem almindelige sexstillinger. Resultaterne blev brugt til at skabe et kort, eller et sæt af retningslinjer, der anbefaler forskellige sexpositioner og -teknikker baseret på hvilke bevægelser, der udløser en smerte.

"Indtil nu har læger ofte anbefalet at ligge i ske, men det viser vor undersøgelse ikke er den bedste løsning for alle," siger Natalie Sidorkewicz, der er chefforfatter på undersøgelsen, der er offentliggjort i tidsskriftet Spine.

"Sexstillinger, der er egnet til én type af rygsmerter, er ikke nødvendigvis den bedste for andre smerter."

{module 239}

Kortet anbefaler, at mænd, der er fleksion-intolerante - hvis deres rygsmerter for eksempel forværres ved at røre deres tæer eller af at sidde ned i lang tid - bør droppe at ligge i ske og i stedet dyrke sex doggy-style. Vejledningen anbefaler, at disse mænd vrikker med hofterne i stedet for at støde frem og tilbage med ryggen.

Sådan påvirker mænds orgasme musklerne

"For første gang nogensinde har vi nu meget solid videnskab, som klinikere kan bruge til at rådgive patienter, der lider af invaliderende rygsmerter, men stadig ønsker intimt samvær," siger Sidorkewicz.

"Det har potentiale til at forbedre livskvaliteten - og kærlighedslivet - for mange par."

Op til 84 procent af mænd med lændesmerter og 73 procent af kvinder har betydelige reduktioner i hyppigheden af samleje, når de lider af rygsmerter.

Undersøgelsen kaster også for første gang lys over den mandlige orgasme. Elektroder placeret på de mandlige deltageres muskler afslørede, at det er mave- og baldemuskler - ikke rygmuskler - der er mest aktive ved en orgasme.

Rygraden bevægede sig til gengæld forskelligt hos de enkelte deltagere. For nogle mænd medførte orgasmen en markant bøjning af kroppen, mens rygsøjlen næsten ikke bevægede sig hos andre.

"Mange af de rygpatienter, som vi ser, har fortalt os, at de oplever forhøjede niveauer af smerte under orgasme - så meget at de vil undgå orgasme under sex," siger Sidorkewicz.

"Disse første resultater hjælper os til at begynde at forstå, hvad der kan medføre smerter under klimaks."

Hvordan kvinder bedst undgår rygsmerter i forbindelse med sex forventes at blive offentliggjort i løbet af de kommende måneder. Den næste fase af undersøgelsen vil blive at undersøge patienter med hoftesmerter og andre typer rygsmerter for at kunne videreudvikle retningslinjerne.