Skip to main content

5 skridt til igen at dyrke god sex i ægteskabet

 
{module 187}

Har du et sexløst ægteskab, så har du mindst ét problem. Når der ikke mere er sex i parforholdet, så er der enten allerede et stort problem eller der vil komme det.

Så enkelt mener doktor og blogger Jennifer Landa at det kan siges. Og hun ved, hvad hun taler om. Ikke bare fordi hun har mange patienter, der har fortalt hende om deres problemer, men også fordi hun har oplevet det på egen krop.

Og hun siger det utvetydigt: Det handler om at have sex. 

Doktor Jennifer Landa har i 10 år fungeret som gynækolog og er nu medicinsk chef i en amerikansk organisation, der hjælper kvinder i overgangsalderen ligesom hun er ekspert i bioidentiske hormoner samt forebyggende medicin og ernæring. Hun er også forfatter til bogen ’The Sex Drive Solution for Women’.

Hun erkender, at der kan være vigtige årsager til, at et par i en overgang ikke har sex. Det kan være efter en fødsel, hvis en af parterne tager sig af en gammel eller syg forælder, det kan være at jobbet helt akut stresser voldsomt eller det kan være, at en af ægtefællerne har fået en alvorlig diagnose eller på anden måde er hevet helt ud af den daglige rutine.

Jennifer Landa understreger, at det er helt normalt og forventeligt, hvis man ikke har overskud til sex under disse omstændigheder. Men hvis manglen på sex bliver en permanent tilstand, og man opdager, at man selv leder efter undskyldninger for ikke at have sex, så er det på tide af skabe ændringer.

Ubalance i hormonerne

Man bliver med andre ord nødt til at se problemet i øjnene, hvis ikke man vil risikere at ødelægge sit ægteskab. Hvis man ikke forholder sig til psykiske, fysiske eller måske medicinske årsager til problemet, bliver et sexløst ægteskab tegn på, at nogle større problemer er under opsejling.

Jennifer Landa siger, at hun hver dag møder kvinder i hormonbehandling, som ikke har sex med deres mænd og som desperat søger svar på deres manglende sexlyst. Først gennemfører hun en hel masse hormontests og ofte finder hun ud af, at kvinderne har en ubalance i hormonerne og at det er årsag til deres manglende lyst til sex.

”Men selv når vi får fikset det, har nogle af dem stadig ikke lyst til deres mænd. Når jeg dykker dybere ned i tingene, indrømmer de til sidst, at de er ulykkelige og utilfredse med deres parforhold,” skriver hun i sin blog.

Læs Jennifer Landas 5 råd på næste side