Derfor kikser din slankekur igen og igen

Har du kikset den ene slankekur efter den anden, så skyldes det måske at du fokuserer mere på usund mad end sund mad.

 

Mange diæter er dødsdømt fra starten fordi vi har tendens til at følge de forkerte strategier, der indebærer at man at dropper livretter og erstatter dem med mindre velsmagende retter.

Det mener Meredith David, der er lektor i marketing ved Baylor University Hankamer School of Business, der i en ny undersøgelse har konstateret at personer, som har succes med deres slankekur fokuserer på at tilføje sunde fødevarer, som de rent faktisk kan lide. 

Meredith David er hovedforfatter på undersøgelsen, "At sige Nej til kage eller Ja til Kål, der er offentliggjort i tidsskriftet Psychology & Marketing.

"Vores forskning viser, at folk på slankekur i stedet for at skabe regler for at undgå deres yndlingsmad, bør fokusere på at spise sunde fødevarer, som de nyder," siger David. 

"Slankekure der begrænser folks mulighed for at indtage de fødevarer, de elsker mest, kan ende som en fiasko. I stedet øger det chancen for succes at tillade lejlighedsvise godbidder og gøre det til et punkt at omfatte velsmagende, men stadig sunde fødevarer i deres kost."

Resultaterne af forskningen, der består af tre studier med i alt 542 deltagere, har især fokuseret på deltagernes selvkontrol.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Din mad | nov 30, 2015

Mange lider af cøliaki uden at vide det

Et nyt studie viser, at langt flere børn og voksne lider af glutenintolerans, cøliaki,…

"Personer med lav selvkontrol har en tendens til at gøre det sværere at få succes fordi de fokusere på at undgå fødevarer, som de finder allermest fristende," siger David. 

"Vores data viser, at personer, der har mere succes med at nå deres målhar  tendens til at udvikle mere motiverende planer om optagelse af sunde, velsmagende fødevarer og at udelukke usunde fødevarer, der alligevel ikke er deres favoritter."

Da deltagerne blev bedt om at fortælle om hvilke regler, de brugte i deres slankekure, angav især folk med lav selvkontrol, at de begrænsede og undgik visse fødevarer. Personer, der generelt havde større succes med deres slankekur angav i stedet, at de lavede regler om hvad de burde spise mere af.

Personer med lav selvkontrol tænker oftere på fødevarer, som de virkelig kan lide - som deres favorit snacks - når de skal udelukke fedende madvarer. Personer med høj selvkontrol tænker på fødevarer, som de kan lide, men alligevel har let ved at opgive.


Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/voksnekvinder.dk/public_html/modules/mod_raxo_allmode/helper.php on line 647
Slankekur | dec 21, 2013

Slank dig med fem nåle i øret

Fem akupunkturnåle i det ydre øre kan hjælpe folk med at tabe sig. Det viser nye studier,…

Personer med lav selvkontrol tænker på fødevarer, som de ikke kan lide, som for eksempel rosenkål, når de bliver bedt om at inkludere sunde fødevarer. Personer med høj selvkontrol individer tænker på fødevarer, som de nyder at spise som - for eksempel jordbær.

"Næste gang du beslutter at gå på en diæt eller søge at forbedre din sundhed ved at ændre dit madforbrug, bør du vælge at fokusere på sunde fødevarer, som du virkelig nyder at spise," siger David.

Del denne artikel med dine venner
Hvad synes du?