Voksne Bloggere

Voksne Kvinders bloggere skriver om livet efter de fyrre, men også om livet med børn, forældre, mænd, sundhed og meget andet...
1 minute reading time (233 words)

Lyt til din krop

I sidste uge havde jeg igen en af de triste oplevelser,  jeg har en til to gange om året.

En dame i halvfjerdserne var henvist til klinikken med ’voksende abdominalomfang’ – voksende mave. Så snart jeg så hende i døråbningen, kunne jeg se, hvad hun fejlede – æggestokkræft i sidste stadie!

Kvinden havde de seneste måneder mistet appetitten, men alligevel fået større mave og taget på i vægt. Hun skulle også tisse hyppigere, og hun følte sig også trættere, end hun plejede. Hendes datter havde bemærket maven og havde bedt hende gå til læge, men så var der børnebørn, der skulle passes osv.

Hun havde i ugerne forinden været igennem kikkertundersøgelse af såvel mavesæk som tyktarm, hvor alt var normalt. Jeg fandt ved en ultralydsscanning en stor svulst på den ene æggestok og en masse (flere liter – deraf den store mave) væske inde i bughulen, sådan som det ofte sker ved mange cancerformer, når canceren har spredt sig. Jeg henviste hende straks til operation og kemoterapi på hospitalet.

Moralen er, at man skal lytte til sin krop. Og sker der underlige ændringer uden, at man selv har gjort noget for det, så skal man tale med sin læge om det.

Æggestokcancer er en lumsk sygdom, som rammer knap 600 kvinder om året i Danmark , og desværre kommer alt for mange for sent til lægen. Så lyt – og reager i tide!

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Tak fordi du pisker mig
OPRÅB - til kvinder med au pair piger

Related Posts

 

Comments 2

Gæst
Gæst - ELIN LARSEN on Torsdag, 3. juli 2014 02:19
Lyt til din krop

Siden 2012 har jeg været til flere undersøgelser ,på grund af smerter over bækknet.Der er ikke fundet noget der kan forklare mine smerter.Her i skrivende stund 2014 har jeg stadigvæk smerter.De bliver udløst når jeg ligger ned,vågner jeg med sviende og brændene smerter over bækknet.og kvalme.Der er noget der ikke er som det skal være.,der er ikke kræf siger lægen.MEN hvem skal finde ud af hvad jeg fejler.LÆGEN HAR HENVIST MIG TIL EN MR-SCANNING,MEN er blevet afvist.Jeg er67år.Så det er smertestillende hver dag.

Siden 2012 har jeg været til flere undersøgelser ,på grund af smerter over bækknet.Der er ikke fundet noget der kan forklare mine smerter.Her i skrivende stund 2014 har jeg stadigvæk smerter.De bliver udløst når jeg ligger ned,vågner jeg med sviende og brændene smerter over bækknet.og kvalme.Der er noget der ikke er som det skal være.,der er ikke kræf siger lægen.MEN hvem skal finde ud af hvad jeg fejler.LÆGEN HAR HENVIST MIG TIL EN MR-SCANNING,MEN er blevet afvist.Jeg er67år.Så det er smertestillende hver dag.
Gæst
Gæst - Christine Felding on Torsdag, 3. juli 2014 17:46
Gynækolog

Jeg mangler lige at forstå, præcis hvad du mener med smerter i bækkenet? Er det i knoglerne - i så fald kan jeg ikke hjælpe dig. Er det i underlivet eller måske i blæren? I så fald har jeg måske nogle idéer. Prøv at præcisere hvad du mener. Har du aldrig smerter om dagen? Når du er på toilettet? Når du spiser? Når du bevæger dig? Hvilke undersøgelser har du fået foretaget?
Skriv gerne igen!
Mvh Christine Felding

Jeg mangler lige at forstå, præcis hvad du mener med smerter i bækkenet? Er det i knoglerne - i så fald kan jeg ikke hjælpe dig. Er det i underlivet eller måske i blæren? I så fald har jeg måske nogle idéer. Prøv at præcisere hvad du mener. Har du aldrig smerter om dagen? Når du er på toilettet? Når du spiser? Når du bevæger dig? Hvilke undersøgelser har du fået foretaget? Skriv gerne igen! Mvh Christine Felding
Already Registered? Login Here
Gæst
Søndag, 28. maj 2023

Captcha Image