Skip to main content
Grafik af to forskellige typer slagtilfælde: Blodprop og blødning i hjernen.

6 skjulte grunde til slagtilfælde hos kvinder

Risikoen for slagtilfælde er størst efter overgangsalderen, men også flere yngre kvinder rammes af slagtilfælde uden at de er klar over deres risiko..

{snippet start}

En nylig engelsk undersøgelse viste således at tre ud af fire kvinder ikke vidste at slagtilfælde var en af de største dræbere eller hvad risikofaktorerne var.

”Det er ekstremt bekymrende, at de fleste kvinder ikke engang har slagtilfælde inde på radaren. Vi ved, at kvinders risiko øges signifikant i takt med at de bliver ældre, og at en ud af fem kvinder vil få et slagtilfælde i løbet af livet,” siger direktør ved Stroke Association Nikki Hill, der mener at kvinder i alle aldre bør være mere opmærksomme og bedre informerede om hvad de kan gøre for at begrænse deres egen risiko.

”Enkle livsstilsændringer, som f.eks. at holde blodtrykket under kontrol, træne regelmæssigt og at stoppe med at ryge, kan begrænse kvinders risiko signifikant,” siger hun.

Kvinders har en større risiko for slagtilfælde end mænd, hvis de ryger. En analyse af tidligere undersøgelser viser, at kvindelige rygeres risiko er 17 procent højere end mænds.

"Rygning og forhøjet blodtryk er de mest almindelige risikofaktorer, men slagtilfælde kan påvirke alle på alle alderstrin. Der er andre risikofaktorer for slagtilfælde, som er særligt vigtige for kvinder under 55," siger dr. Steven J. Kittner, der er direktør for Maryland Stroke Center på University of Maryland School of Medicine i Baltimore.

{snippet pagead}

Her er seks risikofaktorer, som kan medføre en forhøjet risiko for slagtilfælde hos også yngre kvinder.

slagtilfælde